Social Icons

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Ποιος τροφοδοτεί την Χρυσή Αυγή;



Χρήστος Μπόκας / Πρώτο Θέμα

Η εκκωφαντική απουσία της  παραδοσιακής Δεξιάς και της γνήσιας Αριστεράς «πριμοδοτεί» την Χρυσή Αυγή. Όσο το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα αδυνατεί να επαναφέρει ένα συμπαγές και ουσιαστικό αξιακό σύστημα και με βάση αυτό να απευθυνθεί στον λαό για την αντιμετώπιση της κρίσης, τόσο το κόμμα του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου θα κερδίζει .

Η Χ.Α. υιοθετώντας μια σπονδυλωτή στρατηγική, που περιλαμβάνει λαϊκίστικες κορώνες και ιμιτασιόν ακτιβισμό, στηρίζεται όμως  σε ακραίο μεν, ξεκάθαρο δε, αξιακό μοντέλο, καταφέρνει σημαντικά πλήγματα στις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις και αποκτά όλο και περισσότερα ερείσματα σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Η επιρροή της μάλιστα γίνεται ανεμπόδιστα καθώς τα υπόλοιπα  κόμματα, και η κυβέρνηση, αποφεύγουν να την αντιμετωπίσουν ουσιαστικά και προτιμούν να αναπαράγουν καταγγελιτικές κραυγές και επιφανειακές καταδίκες. Με τον τρόπο αυτό επιλέγουν να απευθυνθούν σε συγκεκριμένο κοινό, σε εκείνους που καταδικάζουν  την Χ.Α. και όχι σε όσους έχουν ήδη ενταχθεί στο άρμα της ή σε αυτούς που ετοιμάζονται γι αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι η τακτική τους δεν ανακόπτει την άνοδο του ακροδεξιού μορφώματος, αντιθέτως την επιταχύνει. Πιο συγκεκριμένα, το πλιάτσικο της Χ.Α. από τα δεξιά γίνεται με την επαναφορά των βασικών αρχών της συντηρητικής παράταξης: «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια». Ένα αξιακό τρίπτυχο που για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά, ο βασικός του «ιδιοκτήτης», η ΝΔ, όχι μόνο το έχει εγκαταλείψει αλλά έδειχνε να ντρέπεται γι αυτό. Το επανέφερε η Χ.Α., με τον δικό της τρόπο και φαίνεται να λειτουργεί καθώς, μπορεί να «φόβισε» το αριστερό ακροατήριο, ενθουσίασε όμως το δεξιό. Ορισμένοι από την ΝΔ φαίνεται ότι το έχουν αντιληφθεί.

Όμως σπασμωδικές κινήσεις, όπως η αναφορά του κ. Μάκη Βορίδη στους Παναγιώτη Κανελλόπουλο και Ευάγγελο Αβέρωφ δεν αρκούν.  Σε κάθε περίπτωση όσο η κυρίαρχη πολιτικά δύναμη του δεξιού χώρου αδυνατεί να επανακαθορίσει το όραμά της πάνω στις βασικές αξίες του συντηρητικού ακροατηρίου τόσο η Χ.Α.  θα την φθείρει.  Εκτός αυτού, κραυγαλέα είναι και η ιδεολογική απουσία της Αριστεράς.

Με τον τρόπο αυτό όταν μια τουρκική φρεγάτα φτάνει στο Σούνιο, οι αρμόδιοι της Κουμουνδούρου ζητούν να μην βάζουμε εμπόδια στις κρουαζιέρες! Ακόμα χειρότερα όταν πριν από μερικά χρόνια, σε ανύποπτες εποχές, οι λιγοστοί αλλά προοδευτικοί καταστηματάρχες και κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας ζήτησαν βοήθεια πρώτα από αυτούς για την κατάσταση με τους μετανάστες, τους γυρνούσαν την πλάτη και τους αποκαλούσαν «ξενοφοβικούς»! Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι, συσσίτια σε χιλιάδες ανθρώπους εξαθλιωμένους, σε συμπολίτες μας που από την μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν από τα διαμερίσματά τους στο δρόμο δίνει καθημερινά  ο Δήμος Αθηναίων. Παρά ταύτα ο κ. Γιώργος Καμίνης αντί να προβάλει το τεράστιο έργο του δήμου του επιλέγει ανούσια αντιπαράθεση και επίδειξη πυγμής. Τακτική η οποία απέτυχε εκ του αποτελέσματος.

1 σχόλιο:

  1. Αν ηταν πραγματικα πατριωτες στην Ν.Δ θα μπορουσαν σε 1 χρονο να εχουν μειωσει την ανεργια κατα 50% τουλαχιστον με ενα πολυ απλο τροπο.Θα εκαναν ενα νομο που θα τιμωρουσε με οριστικο λουκετο και 5 χρονια φυλακη (χωρις αναστολη) οσους απασχολουν λαθρομεταναστες.Τετοιοι νομοι υπαρχουν σε ολες τις πολιτισμενες χωρες του πλανητη.

    Σε επιχειρησεις , μαγαζια , εστιατορια , ξενοδοχεια , βενζιναδικα , βιοτεχνιες , καφετεριες ,εργοστασια , κατασκευαστικες εταιρειες , εταιρειες παροχης υπηρεσιων , παντου δουλευουν λαθρομεταναστες.Αν τους κανει ποτε μια εφοδο η επιθεωρηση εργασιας( πιθανοτητα 1 φορα στα 20 χρονια) , το πολυ πολυ να τους ριξουν ενα προστιμο 500 ευρω.
    Αν υπηρχε ομως τετοιος νομος δεν θα τολμουσε κανεις να προσλαβει καποιον λαθροεποικο.Ετσι θα απελευθερωνονταν εκατονταδες χιλιαδες θεσεις εργασιας και δεν θα ειχαν παραλληλα προβλημα και τα ασφαλιστικα ταμεια.Ασε που αν δεν θα εβρισκαν δουλεια οι λαθροεισβολεις θα ηταν αναγκασμενοι να εγκαταλειψουν την Ελλαδα.Δηλαδη και θα εβρισκαν δουλεια εκατονταδες χιλιαδες Ελληνες και θα γλυτωναμε και απο τους λαθρομεταναστες.

    Θα μου πειτε τωρα γιατι δεν κανουν αυτο το απλο πραγμα.Μα γιατι ειναι προδοτες και στην πραγματικοτητα δεν θελουν να διωξουν τους λαθροεισβολεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή