Social Icons

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

"Το πολυπολιτισμικό μοντέλο απέτυχε" δηλώνει και ο Σαρκοζί


Μετά την Μέρκελ και τον Κάμερον, άλλος ένας ηγέτης της Δεξιάς δηλώνει ξεκάθαρα πως το πολυπολιτισμικό μοντέλο έχει αποτύχει. Πρόκειται φυσικά για τον Νικολά Σαρκοζί, τον Γάλλο Πρόεδρο, ο οποίος σε ανοικτή συνέντευξη του στην γαλλική τηλεόραση συμφώνησε με τους προαναφερόμενους αρχηγούς κρατών σχετικά με τον αποτυχημένο πολυπολιτισμικό τρόπο ζωής. Χαρακτηριστικά ανέφερε: " Μας απασχολούσε πολύ περισσότερο η ταυτότητα του ατόμου που έφτανε στη χώρα και όχι τόσο η ταυτότητα της χώρας που τον δεχόταν" ενώ χαρακτήρισε "αποτυχία" το όλο σκεπτικό της πολυπολιτισμικότητας. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο γεγονός των δημοσίων προσευχών των μουσουλμάνων στους δρόμους, μιλώντας ευθέως για προσηλυτισμό και αλλοίωση της εικόνας της Γαλλίας.

Η συνέντευξη δόθηκε σε μια εποχή που ο Σαρκοζί βρίσκεται στη δύση της προεδρίας του, την ώρα που οι πιέσεις από τα δεξιά του είναι αφόρητες, μετά και την ανάληψη της προεδρίας του FN από την Marine Lepen. 

σχόλιο: Είναι τραγικό το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γραφτεί κάτι στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, όταν αυτή η συνέντευξη δόθηκε την Πέμπτη! Κατά τα άλλα είναι βέβαιο πως τα λάθη της Ευρωπαϊκής Δεξιάς τις προηγούμενες δεκαετίες, τα βρίσκει τώρα μπροστά της τόσο εκλογικά όσο και πολιτικά. Όμως, ποτέ δεν είναι αργά. Η στροφή προς την εμπέδωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας με έμφαση στην εθνική ταυτότητα, θα αποτελέσει το μεγάλο στοίχημα όλων των ηγετών της γηρασμένης Δυτικής Ευρώπης. Θα επανέλθουμε σε αυτό το βασικό ζήτημα ατζέντας της Δεξιάς παράταξης.

πηγές: TF1 , France 24, UMP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου