Social Icons

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Βασιλική Τζότζολα για τη λαθρομετανάστευση


Στο βιβλίο με τίτλο «Ανάγκη Δράσης – Συνηγορία για μια άλλη πολιτική» (Εκδόσεις Πόλις, 1998), ένα προσφιλές μας πρόσωπο προλογίζει: «Η πολυπολιτισμική κοινωνία είναι το μόνο ρεαλιστικό σχέδιο για την Ευρώπη του 21ου αιώνα». Ένα χρόνο μετά (14.09.1999), το ίδιο πρόσωπο δίνει συνέντευξη στο περιοδικό «Κλικ» και αναφέρει: «Eμένα θα μου άρεσε να είχα δει συναυλίες στους προσφυγικούς καταυλισμούς. Συναυλίες και στα Τίρανα, και στα Σκόπια. Kαι θα ήθελα σήμερα
μια συναυλία στο Κόσοβο. Yπέρ της συμφιλίωσης, υπέρ της ειρήνης. Ενάντια στον μονοεθνισμό».
Συνεχίζει το πολύ γνωστό μας πρόσωπο σε πρόλογο του βιβλίου  «Πετυχαίνω τη Συμφωνία» (Εκδ. Καστανιώτη), το 2001: «Πιστεύω στην πολυπολιτισμικότητα, σε μια παγκόσμια πολυπολιτισμική κοινωνία, βασισμένη στη διαφορετικότητα».

Αύγουστος 2010. Το διεθνώς γνωστό πρόσωπο παραθέτει νέα συνέντευξη στην εφημερίδα Christian Science Monitor: «Ο τρίτος δρόμος προς το Σοσιαλισμό απέτυχε. Xρειαζόμαστε έναν “τέταρτο δρόμο” και τα στοιχεία που αποτελούν αυτόν τον “τέταρτο δρόμο” είναι η παγκόσμια διακυβέρνηση που θα θέτει τη διεθνή αλληλεγγύη πάνω από τα εθνικά συμφέροντα».

Αλήθεια, Φίλες και Φίλοι, ποιός προσφιλής και διεθνώς γνωστός τα είπε όλα αυτά
και κατά λέξη; Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Θα επικαλεστώ ακόμα μια συνέντευξη ενός πολύ γνωστού προσώπου, που δήλωσε ακριβώς έτσι:
«Δεν είσαι νόμιμος; Δεν μπορείς να περιφέρεσαι μέσα στη χώρα και να επιβαρύνεις το ιστορικό κέντρο (της Αθήνας).. Τότε, παίρνεις μια προσωρινή άδεια τριών ή έξι μηνών και πηγαίνεις σε τόπους όπου μπορείς να εργαστείς και σου παρέχονται ανθρώπινες συνθήκες ζωής, μέχρι να επιστρέψεις
στον τόπο σου». Όχι, αυτή η δήλωση δεν είναι του κ. Παπανδρέου. Αυτή η δήλωση ανήκει στην κα Άννα Νταλάρα, Υφυπουργό Εργασίας, αρμοδία για θέματα μετανάστευσης.

Το πρόβλημα της Ελλάδος, Κυρίες και Κύριοι, είναι ότι δε συνορεύει με το … Λουξεμβούργο.
Και αν αυτό το είχε συνειδητοποιήσει εγκαίρως το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου ως υπουργός Εξωτερικών το 2003 δε θα συμφωνούσε με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 343, γνωστό ως «Δουβλίνο ΙΙ».

Ούτε θα έβαζε σε πρώτη μοίρα την «αναπτυξιακή βοήθεια στις χώρες προέλευσης των μεταναστών» και τη φύλαξη των συνόρων μας σε δεύτερη μοίρα. Αλλά το αλαλούμ στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι καινούργια ασθένεια. Είναι ανίατη ασθένεια από παλιά. Όταν είναι αντιπολίτευση υπόσχεται «μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση» και όταν κυβερνά μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη νέων κυμάτων παράνομης μετανάστευσης! Δηλαδή με τις αποφάσεις του το ΠΑΣΟΚ κλείνει την πόρτα των μεταναστών από την Ελλάδα προς άλλες κοινοτικές χώρες, αντί να κλείσει την πόρτα
των λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα. Η ΝΔ την πόρτα της λαθρομετανάστευσης θα την κλείσει,
μια και καλή, όταν θα ξαναέρθει στην Κυβέρνηση!

Το ΠΑΣΟΚ του melting pot, του multi-culti και της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης δεν έχει καταλάβει ότι η ιδεολογία του στο θέμα της μετανάστευσης δεν είναι καν της μόδας! Άλλες Ευρωπαϊκές χώρες,
που εφήρμοσαν την πολιτική της πολτοποίησης, έσφαλαν. Αλλά το κατάλαβαν και τώρα προσπαθούν να το διορθώσουν.

Σας θυμίζω τις πρόσφατες δηλώσεις της κας Μέρκελ: «το πολυπολιτισμικό μοντέλο απέτυχε πλήρως». Και προσθέτει ο Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Κάμερον:  «Για την ακρίβεια το πολυπολιτισμικό μοντέλο έχει πεθάνει». Και αποφασίζει την ενσωμάτωση της δεύτερης γενιάς μεταναστών στη «βρετανικότητα», ιδέα άγνωστη ως το 2005. Ο Θαπατέρο – ο εργατικός Θαπατέρο – μιλά για «ισπανικότητα». Στη Γαλλία, ο Σαρκοζί δημιουργεί Υπουργείο Μετανάστευσης και Εθνικής Ταυτότητας – Εθνικής Ταυτότητας.

Σας θυμίζω, η νέα Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αφήρεσε τον επιθετικό προσδιορισμό «Εθνικός» από όλα τα υπουργεία, λες και ήταν μίασμα. Η μεταναστευτική μόδα πλέον επιτάσσει ενσωμάτωση, αφομοίωση
των μεταναστών προς το συμφέρον της φιλοξενούσας χώρας, προς το απόλυτο συμφέρον των ίδιων των μεταναστών.

Γιατί όπως αποδεικνύει η ευρωπαϊκή και διεθνής εμπειρία, η πολύ-πολιτισμικότητα παράγει γκέτο και δεν παράγει αρμονία στο διαπολιτισμικό πάντρεμα. Η θέση της ΝΔ αυτή είναι: «οι μετανάστες που επιλέγουν να ριζώσουν στη χώρα μας, πρώτα να νιώσουν Έλληνες. Και ύστερα να γίνουν Έλληνες. Μέσω της «Ημετέρας Παιδείας». Και εμείς, ως ΝΔ, δε φοβόμαστε να μιλήσουμε για Ελληνικότητα!

Επανέρχομαι στις δηλώσεις της κας Νταλάρα:  «είσαι παράνομος – σε στέλνουμε σε τόπους με ανθρώπινες συνθήκες ζωής, να εργαστείς, να μην περιφέρεσαι στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας»!Συμπέρασμα αβίαστο: η Κυβέρνηση μέσω της κας Νταλάρα αποφάσισε ότι ο επίγειος Παράδεισος,
η «Γη της Επαγγελίας» για τους μετανάστες βρίσκεται - κατά πως φαίνεται - κάπου ανάμεσα στα σύνορά μας με τη γείτονα χώρα Τουρκία, τον Ποταμό Έβρο και την Ορεστιάδα, την ιδιαίτερη πατρίδα μου.

Εκεί, η ελαφρά και βαρειά εγκληματικότητα είναι ακόμη περιορισμένες. Το κλειδί της εξώπορτας βρίσκεται ακόμη πάνω στην κλειδωνιά. Τα κορίτσια και τα αγόρια της περιοχής παίζουν ακόμη χωρίς φόβο στις πλατείες και τις αυλές. Η βιομηχανία στην περιοχή; Σύντομα μηδενική. Η γεωργία; Σχεδόν εγκαταλελειμμένη. Τα ένσημα; Δυσεύρετα πλέον και για τους ντόπιους. Η πληθυσμιακή σύνθεση; Προς το παρόν αναλλοίωτη… Όλα αυτά προς το παρόν…

Προ μηνός ακούστηκε ότι το Υπουργείο Άμυνας θα παραχωρήσει «μη λειτουργούντα στρατόπεδα» της χώρας, προκειμένου αυτά να μετατραπούν σε χώρους φιλοξενίας λαθρομεταναστών. Υπήρξαν αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες… Προ εβδομάδος μου τηλεφώνησαν από την Ορεστιάδα
και την Αλεξανδρούπολη συγγενείς, φίλοι και συντοπίτες μου άγνωστοι … Ποιά είναι τα σχέδια της Κυβέρνησης για τον παραμεθόριο νομό Έβρου;

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Παπουτσής, ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία «κέντρων πρώτης υποδοχής» και «κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών». Πληροφορίες λένε ότι ένα έως τρία εξ αυτών θα είναι στο Β. Έβρο.

Κι εδώ αρχίζουν οι εικασίες:

*Εικασία 1η: Τα κέντρα υποδοχής παράνομων μεταναστών θα εγκατασταθούν μακριά από τον αστικό ιστό των πόλεων. Τί μας είπε η κα Νταλάρα; «Δε μπορείς να περιφέρεσαι στο ιστορικό κέντρο…»!
Τί μας είπε ο κ. Παπουτσής, στις 23.12.10; «Χωρίς κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών δεν πρόκειται να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες στο κέντρο της Αθήνας και στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα…» Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον θα γίνεται η μεταφορά παράνομων μεταναστών από την Αθήνα προς τον Έβρο!

*Εικασία 2η: Στον Έβρο θα γίνουν πλωτές φυλακές. Τι λέει ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης, κ. Λαμπάκης, σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό: «Ματαιώστε την εγκατάσταση της πλωτής φυλακής αλλιώς
θα μας βρείτε αντιμέτωπους. Ιδρύστε στρατόπεδα «συγκέντρωσης» για τους δύστυχους παράτυπους μετανάστες σε άλλους χώρους πλην του Έβρου, γιατί ο Έβρος δεν αντέχει πλέον άλλη απαξίωση.
Σας ειδοποιώ ότι εάν δεν εισακουσθώ, μαζί με τους συνδημότες μου θα σταθούμε με τα σώματά μας εμπόδιο στην υλοποίηση της απαράδεκτης αυτής ενέργειας για τον Έβρο».

* Εικασία 3η: Οι παράνομοι μετανάστες θα κρατούνται μέσα στα κέντρα. Τι μας είπε η κα Νταλάρα; «Παίρνεις προσωρινή άδεια 3-6 μηνών και πηγαίνεις σε τόπους όπου μπορείς να εργαστείς και σου παρέχονται ανθρώπινες συνθήκες ζωής, μέχρι να επιστρέψεις στον τόπο σου». Η Κοινοτική Οδηγία 115/2008 (άρ. 15 παρ. 4,5) λέει: «Η Κράτηση είναι αναγκαία για να διασφαλιστεί η επιτυχής απομάκρυνση.

Κάθε κράτος-μέλος καθορίζει περιορισμένη περίοδο κράτησης, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει το εξάμηνο. Οσάκις καθίσταται πρόδηλο ότι δεν υφίσταται προοπτική  απομάκρυνσης, η κράτηση παύει να δικαιολογείται  και το άτομο απολύεται αμέσως». Δηλαδή, οι μετανάστες στον Έβρο και «φθηνά εργατικά χέρια»  θα παρέχουν και κατάλυμα με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου θα διαθέτουν και οσάκις δεν υφίσταται προοπτική απομάκρυνσης, θα απολύονται αμέσως.

Ε, λοιπόν, όχι κύριοι της Κυβέρνησης! Στον Έβρο δεν ψάχνουμε για φθηνά χέρια! Δεν ψάχνουμε καν!
Και δεν υπάρχει χώρος και διάθεση ούτε για μετανάστες, ούτε για κέντρα φιλοξενίας, ούτε για κακή αλλοίωση του ντόπιου πληθυσμού!  Όπως καταλαβαίνετε, το μείζον θέμα στην περιοχή του Έβρου
σήμερα δεν είναι ο φράκτης. Είναι και αυτός.

Σας θυμίζω τι είπε ο Αντώνης Σαμαράς: «Ένας φράκτης δεν αρκεί. Και δεν λύνει το πρόβλημα.
Δεν είμαστε αντίθετοι να φρουρούνται τα σύνορα ακόμα κι έτσι. Αλλά δεν μπορείς να φτιάχνεις έναν νόμο που προσελκύει παράνομους μετανάστες και ύστερα να χτίζεις… φράχτη για να τους κρατήσεις απ’ έξω!» Το μέγιστο θέμα για την περιοχή είναι η ανικανότητα της Κυβέρνησης να αντιληφθεί ότι η μετακίνηση, η παραμονή και η φύλαξη παράνομων μεταναστών στο συνοριακό νομό Έβρου:

*Διευκολύνει την Άγκυρα στην προώθησή τους στην Ελλάδα.
*Μεγιστοποιεί τον κίνδυνο πληθυσμιακής αλλοίωσης στην περιοχή.
*Ωθεί τους Εβρίτες στο κατώφλι της μετανάστευσης, δηλαδή στη δική τους, την προσωπική και οικογενειακή μετανάστευση, έξω από τη χώρα!!


Φίλες και Φίλοι,

Στις 15.06.2010, το ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε απέναντι στον Ελληνικό λαό με ένα σύνθημα: "Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0% λαθρομετανάστες." Και ύστερα έκανε τα εντελώς αντίθετα. Τα επίσημα στοιχεία ομολογούν την είσοδο μιας παράνομης … Ορεστιάδας στη χώρα κάθε μήνα! Στη μετανάστευση το ΠΑΣΟΚ τα έκανε όλα λάθος! Όπως και στην Οικονομία. Και στην Εξωτερική Πολιτική. Έκανε τα εντελώς αντίθετα απ’ όσα δεσμεύτηκε. Σε όλους τους τομείς.

Εμείς απαντούμε: «Δεν θέλουμε την Ελλάδα περίκλειστο φρούριο. Αλλά δε θα αφήσουμε ποτέ να γίνει και ξέφραγο αμπέλι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου